Ansiktsmasker og hva de faktisk gjør for huden din

Finnes det noe bedre enn å komme hjem etter en lang uke, eller legge seg ned en søndagskveld og ta på seg en ansiktsmaske og se på favorittprogrammet ditt? Vel, ansiktsmasker er ikke bare en følelse av velvære, de er faktisk en veldig viktig del av din ukentlige hudpleierutine. Men hvorfor er de så bra for huden din? Hvordan fungerer ansiktsmasker?

Hvorfor bør jeg bruke en ansiktsmaske? Hva er fordelene med ansiktsmasker?

Fra et fysiologisk synspunkt, når ansiktet er dekket til, prøver det å skyve av det som er på hudens overflate. Masker aktiverer dine indre ressurser slik at huden din kan helbrede, hydrere eller hva formålet er med masken som brukes. Masker inneholder også en høy konsentrasjon av aktive ingredienser som kan fremskynde prosessen med å nå hudpleiemålene dine.

Når det kommer til fordeler, avhenger det virkelig av typen maske som brukes, og hudutfordringene du ønsker å behandle. Masker kan bidra til å fylle ut rynker og fine linjer, fjerne døde hudceller, lysne mørke flekker, krympe utseendet til porene blant andre fordeler.

Når bør jeg bruke ansiktsmasken? Før eller etter påføring av hudpleie?

Ansiktsmasker kan påføres om morgenen som en forfriskende måte å starte dagen på, eller som en del av din kveldsrutine. Noen masker kan til og med påføres over natten, noe som kan være veldig praktisk hvis du bare ikke har tid til å sitte i 15-20 minutter. Noen ganger blir dagene våre så travle at vi bare ikke har lyst til å skylle av masken. Når det kommer til hudpleierutinen din, kan du bruke masken etter rens eller toner.

Hvor ofte bør jeg bruke ansiktsmasker?

Omtrent 3 ganger i uken bør være ditt absolutte minimum. For de med sensitiv,- eller dehydrert hud, kan du bruke en tilpasset maske nesten hver eneste dag. Alt kommer ned til hvilken type maske som brukes og din hudtype.

Mørke flekker og pigmentering

Sliter du med mørke flekker? Med sin evne til å forhindre hyperpigmentering, er vitamin C din nye helteingrediens. Kojiksyre, azealinsyre og lakrisrot lysner også pigmentering. Eksfolierende ingredienser som alfahydroksysyrer(AHA), melkesyre og ananas kan bidra til å fjerne død og pigmentert hud fra overflaten.

Tørr hud

En tørr hud trenger mye fuktighet, noe som betyr at du vil bruke en ansiktsmaske fylt med vannholdende hyaluronsyre. Fuktighetskremer som inneholder HA, glycerin, ceramider eller squalan er ingredienser som tilfører fuktighet.

Fine linjer

Selv om dypere rynker sannsynligvis vil kreve en tur til hudlegen din, kan visse ansiktsmasker bidra til å minimere forekomsten av fine linjer. Vitamin C er igjen en ingrediens å se etter. Som en antioksidant, øker det kollagenproduksjonen i huden og vil med tiden gjøre huden fastere. Vitamin E er også et effektivt anti-aldringsalternativ, sammen med reservatrol og ferulsyre. Dette er to effektive antioksidanter som kjemper den gode kampen mot frie radikaler, beskytter og forårsaker fine linjer, som forurensning og solskader.

Fet hud

Alt som fjerner overflødig olje og bidrar til å redusere poretilstopping er ideelt for fet hud. Se etter ansiktsmasker som inneholder ingredienser som:

  • Salisylsyre
  • Glykolsyre
  • Svovel
  • Kull

Kombinasjonsmasker ?

Du kan med stor fordel bruke flere ulike masker samtidig, som tar for seg ulike utfordringer du har i ansiktet. Det er kjempefint for personer med feks. fet T-sone eller kombinasjonshud. Hvis du har kombinert hud, bruk en maske for fet hud, for eksempel en leiremaske på den fete T-sonen, og en fuktighetsmaske på de tørre områdene av ansiktet ditt.

Nøkkelingrediensene dine bestemmer ofte ansiktsmasken din

Nå som du vet hvilke ingredienser du skal finne, vil du begrense hvilken type ansiktsmaske som er best for deg og huden din. Listen kan være lang, men den er lett å navigere. Hvorfor? Fordi visse ingredienser og ansiktsmasketyper går hånd i hånd.

Leire

Leiremasker som er rike på mineraler, er gode for å revitalisere huden. De to hovedtypene av leirmasker er kaolin og bentonitt – de absorberer overflødig olje og er egnet for både fet og akne-utsatt hud. Leirmaskne kan virke litt tørkende, så påføring av ekstra hydrerende fuktighet etter påføring er helt essensielt!

Svovel og Kull

Klargjør huden og absorberer overflødig olje. Reduserer tilstoppede porer og kviser. Oppmuntrer til helbredelse av akne og urenheter. Aktivt kull kan absorbere giftstoffer, fjerne smuss og andre urenheter fra overflaten av huden.

Krem eller gel

Med tilsatt hyaluronsyre kan tykkere kremmasker være gode for spesielt tørr hud som trenger en sunn dose hydrering. Gelformler inkluderer vanligvis agurk og aloevera for å berolige huden, noe som gjør dem ideelle for sensitive hudtyper.

Eksfolierende

Kjemiske eksfolierende midler, som glykolsyre og melkesyre, har stor betydning i eksfolierende ansiktsmasker. Disse milde syrene arbeider for å fjerne døde celler som er bygget opp på overflaten av ansiktet, slik at huden ser lysere ut og føles jevnere.

Enzym

Fruktenzymer, som de som kommer fra ananas og papaya, er en annen måte å eksfoliere på. Vanligvis ikke-irriterende, og passer ofte en sensitiv hud. De bryter også ned døde hudceller som toner, lysner og gir huden en fin glød.

Sheet Mask

Først populært i Korea, disse er effektive, så vel som praktiske. Sheetmasker kan målrettes mot flere forskjellige hudutfordringer, avhengig av ingrediensene og serumene som masken inneholder. Kan brukes av alle hudtyper. De er dypt hydrerende og er generelt gode for:

  • Tørr hud
  • Betent hud
  • Fine linjer

Sove-Maske

Takket være populæriteten til ansiktsmasker, har nattkremer tatt steget til å bli transformert om til sove-masker. Disse kommer i form av en lettvektig lotion som du tar på før du skal sove og lar være på over natten for å gjenopprette hudens fuktighetsbalanse. Masken vil absorberes raskt inn i huden din for å holde den fuktet over natten. Her anbefaler vi varmt å bruke ZO Enzymatic peel som en sovemaske – påføres på renset hud og vask av morgen etter og huden din vil gløde !