Behandling av pigmentering

Føler du at alderen kommer snikende med ujevn hudtone, aldersflekker og solskader?

Sola og da spesifikt UVA-strålene stimulerer pigmentcellene som heter melanocytter til å produsere pigmentet melanin. Det er melanin som gir deg brunfarge, men også dine uønskede mørke flekker.
Pigment som kommer i voksen alder kan ha oppstått som barn og det kan ta opptil 10-20 år for pigmentflekkene å utvikle seg.

Ulike typer pigmenteringer:

Vi skiller hovedsakelig mellom solskader, post inflammatorisk pigment og melasma. Solskader akkumeleres over tid og kommer til syne over tid som flekkvise lesjoner på huden. Post inflamatorisk hyperpigmentering kommer av tidligere inflammasjonsstilstander som traume, kutt, arr og akne. Melasma har hormonelt opphav og er den mest komplekse pigmenttilstanden vi har. Melasma kommer ofte til syne ved graviditet, amming eller ved bruk av p-piller.

Hvordan forebygge pigmentering?

Det er ikke alltid mulig å forhindre hyperpigmentering. Du kan imidlertid forebygge og beskytte deg selv ved å:

  • Bruke en bredspektret solkrem med SPF på minst 30.
  • Ta i bruk hodeplagg eller klær som blokkerer sollys.
  • Unngå solen i løpet av dagen når den er sterkest, som er fra 10:00 til 16:00.
  • Unngå visse medikamenter kan bidra til å forhindre hyperpigmentering.

Beskytt huden med en solkrem hver dag, selv når det er overskyet og repeter påsmøringen flere ganger daglig.

Det er viktig at du unngår inflammasjon, både fra solen, men også fra produktene du bruker. Dette er spesielt viktig for de med mørkere hudtyper, da risikoen for post-inflammatorisk hyperpigmentering øker.

Hvis du blir tørr av produktene du bruker eller utvikler irritasjon/rødme,er det viktig at du gjør noe med dette så fort som mulig. Ta en dag pause eller ro ned bruken noe av de aktive produktene, samt tilfør kun fuktighetsserum/krem og sol beskyttelse.

For fukt og beskyttelse anbefaler vi følgende produkter:

Til behandling av pigmentering av både lys og mørk hud anbefaler vi hjemmeproduktene og klinikk-behandlingen fra MeLine.

MeLine har spesialisert seg på behandling av pigment og solskader. Produktene er aktive og krever
oppfølging og tilpasning av en dyktig terapeut underveis i behandlingsforløpet. Behandling med MeLine gir gode og synlige resultater allerede etter 4-8 uker, men hele behandlingsprosessen går over ca. 12 uker.

Ønsker du å vite mer om MeLine Peel og få tilpasset hjemmeprogram? Kontakt oss på telefon: 913 21 374 eller sende en mail til: post@aesthetica.no.

Vi ser frem til å høre i fra deg!