Ernæringsterapi, analyser, biokjemiske tester, råd om kosthold, kosttilskudd og livsstilsendring

Førstegangkonsultasjon / 90 min 1290,-

Oppfølgingskonsultasjon / 60 min 990,-

Oppfølgingskonsultasjon / 30 min 600,-

Uforpliktende samtale / 15 min / GRATIS

OM ERNÆRINGSTERAPI

Hva er ernæringsterapi?

Ernæringsterapi er en terapiform hvor man ut ifra informasjon fra pasienten, analyser og biokjemiske tester, gir råd om hvordan man bør endre kostholdet, i tillegg til hvilke kosttilskudd som kan være fornuftige i den gitte situasjonen.

Ernæringsterapi tar utgangspunkt i at sykdom ofte er en ubalanse, som kan være forårsaket av stress, uheldig kosthold, mangel på næringsstoffer, ugunstig miljø og/eller en belastende livsstil. Ved å gjøre endringer, kan man rette opp ubalanser og sette kroppen i stand til å reversere sykdomsprosessene ved mange kroniske sykdommer. Grunnlaget for ernæringsterapi er at et riktig kosthold og en fornuftig livsstil vil kunne være med på å forebygge sykdom, og bidra til en god fysisk og psykisk helse gjennom hele livet.

Opplever du noen av følgende symptomer, kan ernæringsterapi være aktuelt for deg;

  • Irritabel tarm (IBS)
  • Hudplager (akne, rosacea, eksem)
  • Fordøyelsesplager
  • Intoleranser og allergier
  • Søvnproblematikk
  • Overvekt og vektnedgang
  • Konsentrasjon og hukommelse
  • Autoimmun sykdom
  • Utmattelse / tretthet
  • Nedsatt immunforsvar

Ernæringsterapi og hudhelse

Kosthold og ernæring spiller en avgjørende rolle når det kommer til hudhelse og er derfor en viktig faktor å inkludere på veien mot en frisk og sunn hud. Dersom man sliter med akne, eksem, rosacea eller uren hud, vil man gjennom ernæringsterapi kunne jobbe målrettet fra innsiden og ut. For optimale og varige resultater, kan ernæringsterapi med fordel kombineres med hudpleiebehandlinger.

 

Behandlingsforløp

Et behandlingsforløp starter med en førstegangskonsultasjon som varer opptil 90 minutter. I forkant av konsultasjonen bes pasienten om å fylle ut et inntaksskjema som tas med til timen. Under førstegangskonsultasjonen går terapeuten gjennom inntaksskjema, samt kartlegger nåværende kosthold og livsstil for å danne seg en helhetlig oversikt.

Basert på kartlegging og symptombilde, vil terapeuten kunne utarbeide en skreddersydd plan med veiledning og anbefalinger om veien videre. Det vil i enkelte tilfeller også være nødvendig å bruke andre verktøy som biokjemiske tester. Biokjemiske tester kan gi konkrete svar på underliggende årsaker, og bidrar til at behandlingsforløpet blir effektivt og målrettet.

Et behandlingsforløp varierer fra person til person, og tilpasses individuelt ut fra pasientens utgangspunkt, kapasitet og målsetning.

Bestill behandling