Hudpleie for høsten: Bør jeg endre min rutine?

Uansett hvor du bor, er høstmånedene generelt kjøligere og tørrere enn sommeren. De er også ett skritt nærmere de stive vintermånedene, så nå er det er den perfekte tiden å gi huden litt ekstra pleie. Når temperaturene og fuktighetsnivåene faller om høsten og vinteren, etterlater det huden tørr og følsom. Dette skjer fordi det nettopp er mindre fuktighet i luften, og de kalde temperaturene kan være harde og irriterende på huden – noe som også kan påvirke hudbarrieren.

Her er noen måter høstværet påvirker huden på:

  • Lavere temperaturer øker hudens tilbøyelighet til tørrhet og dehydrering. 
  • Værforhold som vind og regn forverrer sensitiv og reaktiv hud. Huden kan oppleve mer irritasjon, rødhet og betennelse.
  • Myten om at du ikke trenger solkrem i kjøligere måneder kan øke risikoen for solbrenthet og andre skadelige effekter av soleksponering.
  • Lavt fuktighetsnivå kan forverre hudsykdommer som eksem
  • Tørt vær betyr at huden vil produsere mer talg, noe som fører til flere kviser.

I motsetning til våre indre organer, reagerer huden direkte på endringer i fuktighet, temperatur, soleksponering. Livsstilsendringer har også innvirkning ettersom årstidene endrer seg. Lange varmere dusjer og tørt inneklima hjemme påvirker også hudens helse, ettersom lange varme dusjer kan fjerne olje fra huden og påvirke dens evne til å holde på fuktighet og tørr varme kan etterlate huden tørr og skjør.

For å sikre at huden din er i toppform for alt høstsesongen er i ferd med å bringe, sjekk om dine hudpleieprodukter er fylt med disse hudelskende ingrediensene.

VITAMIN-C
Påfyll av dette næringsstoffet i løpet av høst- og vintermånedene hjelper immunforsvaret vårt med å bekjempe forkjølelse og influensa. Men det er også virkningsfullt som hudpleieingrediens denne tiden av året. vitamin C-serum egner seg for ulike tilstander, inkludert rosacea, melasma, fine linjer og akne. Det er en potent antioksidant som jobber hardt for å bekjempe frie radikaler som kan skade huden vår betydelig.

HYALURONSYRE
Fuktighetsbevarende egenskaper, hjelper denne viktige hudpleieingrediensen ikke bare å holde på fuktigheten, men den hjelper også med å fylle huden og redusere forekomsten av fine linjer og rynker. Fordi hyaluronsyre bidrar til å trekke inn fuktighet, kan det være nyttig å påføre på fuktig hud og å påføre i kombinasjon med andre ingredienser som bidrar til å støtte hudbarrieren for å forhindre fuktighet eller vanntap. Hyaluronsyre finnes i mange hudpleieprodukter i rensemidler og serum, tonere og fuktighetskremer. Denne fantastiske ingrediensen kan brukes av alle aldre og alle hudtyper.

NIACINAMID
Kjent ingrediens for forebygging av akne og eksem til behandling av hyperpigmentering. Niacinamid er også kjent som vitamin B3 og er en hudpleieingrediens med mange fordeler. Den er spesielt nyttig for å bidra til å roe ned og berolige huden og hjelpe til med å beskytte hudbarrieren, som kan være ideell for hardt høst- eller vintervær. Vitamin B3 hjelper med å fukte og styrke hudbarrieren, men hjelper også med å lysne og misfarge, noe som gjør det til et flott alternativ for de med mørke ringer.

CERAMIDER
Ceramider er nøkkelen når det gjelder å beskytte den naturlige hudbarrieren og holde på fuktigheten for å avverge de harde elementene i høst- og vinterværet. Ceramider hjelper til med å holde hudcellene sammen, noe som bidrar til å forhindre vanntap og beskytte huden mot ytre stressfaktorer. Å støtte og styrke hudbarrieren er viktig hele året, men spesielt om høsten og vinteren når det er mange stressfaktorer på hudbarrieren. Da er det spesielt viktig å holde hudbarrieren sterk for å redusere ytterligere fukttap og forhindre ytre irritasjoner.

GLYSERIN
Her er nok et fuktighetsbevarende middel med imponerende hudpleiefordeler for høstsesongen. Glyserin hjelper til med å trekke fuktighet inn i huden og kan jevne ut huden, noe som er spesielt viktig i høst- og vintermånedene. Det finnes ofte i fuktighetskremer, rensemidler og serum, er trygt for alle hudtyper og kan med fordel kombineres med andre fuktighetsbevarende midler og fuktighetsgivende ingredienser.

SPF ?
Ja ! SPF! Ettersom været endrer seg og du tilbringer mindre tid utendørs, tenker du kanskje at du kan sette solkremen på hylla? Ta den frem igjen med en gang ! Du trenger fortsatt å bruke solkrem om høsten, UVA-lys brenner ikke, men som likevel forårsaker hyperpigmentering, rynker og hudkreft, året rundt. UV- stråler er ansvarlig for aldring av huden, men når solkremen brukes 365 dager i året, reduseres hudens alder, noe som viser at ytre påvirkinger og hudstress reduseres. En stor grunn til dette er fordi bredspektret solkrem også beskytter deg i høst og vintermånedene.

Trenger du produktveiledning? Trykk her, eller send en e-post til: post@aesthetica-tonsberg.no

Vi ser frem til å høre i fra deg!