Hvorfor bruke retinol?

Retinol er en form for A-vitamin som ofte brukes i avanserte hudpleieprodukter, og er anerkjent som industriens absolutte gullstandard for å reversere tegn på aldring i huden!

Retinol jobber med huden ved å øke cellefornyelsen, øke produksjonen av kollagen og redusere nedbrytelsen av kollagen som følge av soleksponering. Dermed reduserer den både linjer, rynker og mørke flekker på huden. Retinol kan også bidra til å redusere akne ved å hindre at døde hudceller tetter porene.

Hvordan fungerer retinol på huden?
Retinol hjelper huden med å fornye seg selv raskere. Dette gjennom å booste produksjonen av nye celler, samt å hjelpe huden med å kvitte seg med de gamle. Dette gir en jevnere hud, både i tekstur og farge.

Retinol er en svært aktiv («sterk») ingrediens, og huden må derfor bygge opp toleransen via det vi kaller retinoid-reseptorer først. Disse reseptorene er proteiner som finnes naturlig i huden, og som hjelper retinolen med å gjøre jobben sin. Derfor er det også viktig å «skynde seg sakte» når man begynner å bruke retinol for første gang, for å oppnå maksimal effekt.


 7 grunner til å bruke retinol

– Balanserer oljeproduksjonen

– Stimulerer produksjonen av kollagen og elastin

– Øker cellefornyelsen

– Reduserer tilstoppinger i porene

– Reduseres pigmentering ved langvarig bruk

– Reduserer fine linjer og rynker

– Forbedrer hudteksturen

Våre favoritt produkter

I nettbutikken vår finner du flere gode retinol produkter i ulike styrker, men om vi skal trekke frem en favoritt må det bli Noon Aesthetics Retinol Charisma!

Noon Aesthetics™ er en ny- generasjon hudpleieserie med et av markedets høyeste konsentrasjoner av aktive ingredienser.

Alle produktene til Noon Aesthetics™ inneholder DermShield™, en unik teknologi som reduserer aktiveringen av nervefibrene. Dette gir oss muligheten til å bruke høye konsentrasjoner av aktive ingredienser, med langt færre irritasjoner i huden. I praksis betyr dette at du kan bruke produkter meg høye konsentrasjoner av aktive (sterke) ingredienser, uten å måtte tenke på tilvenning eller nedetid.

Om du aldri har brukt retinol før anbefaler vi alle å starte med Noon Aesthetics Retinol Charisma Delicate (0,3%).

Er huden din godt vant til retinol, og sett at du er gravid, ammer eller har noen underliggende hudsykdommer som rosacea eller eksem kan du teste Noon Aesthetics Charisma Intense (1%), eller Noon Aesthetics Charisma Plus (1,6).

Retinol brukes på kvelden, etter rens. Avslutt gjerne med en fuktighetsgivende krem og bruk alltid solbeskyttelse på dagtid.

Trenger du hjelp? Kontakt oss på telefon: 913 21 374 eller sende en mail til: post@aesthetica.no.

Vi ser frem til å høre i fra deg!