Sensitiv hud – behandling og produkter

En sensitiv hud er en hudtilstand du kan få fra ulike ytre og/eller indre faktorer. Mange forbinder en sensitiv hudtilstand med en tørr hudtype, men også en fet eller kombinert hudtype kan utvikle seg til å bli sensitiv. Typiske kjennetegn på sensitiv hud er at den lett blir rød, irritert og/eller solbrent. 

Den reagerer ofte på indre og ytre påvirkning som varme, kulde, sol, tørr luft, hva du spiser, hva smører på huden og til og med hvordan du har det emosjonelt.

Hva trenger en sensitiv hud?

1. En enkel og effektiv hudpleierutine…
For mange produkter samtidig kan ofte bare gjøre vondt verre. Begynn heller med en mild rens, en fuktighetsgivende og beroligende krem + solfaktor på dagtid som utgangspunkt, og la det gå litt tid før du legger til noe mer.

2. Vær en detektiv… 
Huden vår responderer på ulike ytre og indre påvirkninger. Vær oppmerksom på, og prøv å kartlegge ulike triggere – for eksempel kan følgende være problematisk: varme dusjer, sterk mat og/eller enkelte matvarer, alkohol, sminke eller enkelte hudpleieprodukter.

3. Vær snill mot deg selv…
Vi har et stress-system (fight/flight or freeze) som er designet for å hjelpe oss til å overleve akutte trusler. Når vi over flere timer, dager og uker har forhøyede nivåer av stresshormoner kan det ha en rekke negative konsekvenser for huden vår: økt talgproduksjon, tap av fukt, redusert kollagenproduksjon, og økt inflammasjon. Det er derfor viktig å prioritere søvn, sette av 5-10 min daglig til meditasjon og behandle deg selv som om du var en god venninne.